НС – БОП помогна на поредната жертва на пътния травматизъм във Варна

НС - БОП помогна на поредната жертва

НС - БОП помогна на поредната жертва


НС – БОП помогна на поредната жертва на пътния травматизъм във Варна
Национална сигурност безопасност отговорност пътища НС – БОП помогна на поредната жертва на пътния травматизъм във Варна и областта.

Възрастната жена беше блъсната от лек автомобил на един метър от тротоатра. В следствие на нанесения удар и последвалото падане пострадалата претърпя операция за смяна на тазобедрена става. Последва дълго и трудно възстановяване.

Преди дни след тежко дело и многобройни съдебни експертизи нашата клиентка получи полагащото й се парично обезщетение за претърпените страдания и болки. Жената изрази своето удовлетворение и дълбока благодарност към целия екип на НС – БОП за упоритата работа, подкрепата и разбирането по време на дългия процес по търсене на справедливост.

От началото на годината до края на септември на територията на страната са настъпили 4857 тежки катастрофи, при които са загинали 383 души и са ранени 6177 участници в движението по пътищата. Спрямо същия период на миналата година, през тази, пътните инцидент са с 376 повече, загиналите също са повишили броя си с 17, а ранените с 566.

Само през този месец септември на територията на страната са настъпили 597 тежки катастрофи с 42 загинали и 760 ранени.

На територията на Варненска област за първите девет месеца на тази година има 61 загинали пешеходци. Общо са регистрирани 477 пътни инцидента с 15 загинали и 592 ранени. Най-тежкия месец в областта обичайно е през летня сезон поради натовареността покрай туристическия сезон. През този юни 5 човека са загубили живота си по пътищата във Варненско.

Намалете скоростта, бъдете толерантни и пазете всички участници в движението на пътя. Бъдете отговорни хора и като водачи и като пешеходци, пазете живота. Той е един за всички.

No comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *